luki 111 pisze:ukradł co za głupotą, u nas w Polsce najlepiej żeby zgniło wszystko a nie trafiło do muzeów bo jak ktoś pozbierał szczątki to wielki ambaras skoro leżało tyle lat to można było zabezpieczyć i pozbierać ale oczywiście nie bo muzea nie mają pieniędzy na konserwacje takich elementów lub bo jakiś konserwator nie wydał zezwolenia osobiście twierdze że lepiej jak to u kogoś prywatnego ma leżeć, niż rozkładać się na części i obracać w nie byt niech rząd zmieni prawo .
mar_celi na fotki to raczej bym nie liczył Big coś tam czuwa.
Prawo i inne instytucje to jak pies ogrodnika , sam n
ie zeżre a innemu nie da . Taka jest POlska . Oni nie mają kasy , a pasjonaci za wszelką cenę będą się starać aby nie minęły echa zamierzchłej historii. Dla potomnych to relikt historii a dla POlski to następni skazańcy w myśl pizdowatego prawa o tym co leży w ziemi . To już angielskie prawo jest o tysiące lat do przodu , no ale niestety musimy w takim zacofanym kraju żyć. No może w końcu ktoś na górze coś wymyśli .
Za zamiłowanie do historii ładnych parę lat temu miałem trochę na bakier z prawem , z mojej winy zresztą . Ale to wcale nie tłumaczy na razie obowiązującego prawa. Te prawo nie ja wymyśliłem . A więc pozostaje na chwilę obecną lawirować . A z jakim skutkiem to nie wiem .